Suuri ja mahtava suurijamahtava.com

Putinin vallan vertikaali

Venäläinen The New Times -viikkolehti on tehnyt yhteenvedon Venäjän ”vallan vertikaalista” jakamalla maan korkeimmat virkamiehet neljään ryhmään. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat turvallisuusjoukkotaustaiset henkilöt, toiseen Vladimir Putinin Pietarin ajalta tutut luottohenkilöt, kolmanteen Putinin ohella Ozero- huvilaosuuskunnan perustajat, ja viimeiseen pääministerin sukulaiset, ystävät ja muu lähipiiri.

P.S. ”Ozero” on Vladimir Putinin ja hänen lähipiirin perustama huvilaosuuskunta. Kaikki osuuskunnan jäsenet moninkertaistivat pääomansa Putinin valtaan tulon jälkeen. Lisää Putinin kavereiden liiketoiminnasta voi lukea Novaja Gazeta -taskukirjoissa (nro. 4 Rotenbergin veljekset ja nro. 5 Suomen kansalainen Gennadi Timtšenko)

Kuvaa voi suurentaa painamalla 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Veli-Pekka Kortelainen

Mielenkiintoista. Kiitos linkistä.

Käyttäjän karjala kuva
Veikko Saksi

Upea kokonaisuus, kiitokset! Harvinaisen havainnollinen ja selvä. Tein 2008 "väriasettelua" mm. presidentin hallinnosta, mikä näytti Medvedvin kannalta todella surkealta. Tämä on mittava kokonaisuus.

Kaaviossa on kuvattu eri toimialoja, joissa Putinin KGB-toverit ovat johtajina. Niitä pitäisi olla aika paljon enemmän, mutta eihän yhteen kaavion koko laaja Venäjä mahdu.

Olisin kiinnostunut tietämään kaksi asiaa. Toinen on Venäjän turvallisuusneuvosto, joka käsittääkseni oli yksi keino, millä Putin sai pääministerinä vallan haltuunsa, uusi Politbyroo. Vaikka Medvedev on siinä puheenjohtajana, ei hänellä ole juurikaan ketään kannattajia mukana.

Toinen asia on Oleg Svartsmanin kohtalo. Hän 2007 paukutteli NY:ssä henkseleitä 600 000 KGB/FSB-miehestä, jotka hänellä etsivät firmoja. Sattuuko olemaan tietoa, onko hän vielä "elossa"?

Anis Harran

Oikein mielenkiintoista. Eivätkös muuten Rotenbergin veljeksetkin ole saaneet Suomen kansalaisuudet, vaiko vain toinen?

Käyttäjän suurijamahtava kuva
Mihail Kurvinen

Joo, Wikipedian mukaan Boris Rotenberg on myös Suomen kansalainen. Hänen poika pelasi 12 matsia Suomen nuorten jalkapallomaajoukkuessa.
- http://fi.wikipedia.org/wiki/Boris_Rotenberg

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen

Missä Lavrov? Vaikuttaa aika isännältä. Vai onko sittenkin vain juoksupoika?

minnam ahonen

Suurkiitos, Mihail! Ilmeisesti olet kääntänyt tämän meille suomeksi itse?

Yhden tuosta kaaviosta huomaan nopealla katsannolla kuitenkin puuttuvan ja se on oikeuslaitos ja tutkintaviranomaiset. Se olisi kiva selvittää, varsinkin kun on tämä Nemtsovin juttu päällä.

Esimerkiksi Alexander Bastrykin johtaa suoraan Putinin alaista Venäjän federaation tutkintakomiteaa ja on myös entinen valtion pääsyyttäjä.

Bastrykin on tuota Putinin Pietarin piiriä eli Putinin kurssikaveri Leningradin valtionylion opiston oikeustieteistä.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Bastrykin
http://www.themoscowtimes.com/news/article/bastryk...

Toimituksen poiminnat